İlk siparişinizde kargo bedava Ürünlerimiz

asdasd

Nurdan Yenici Uyarıyor: Nemlendirici Uygulaması Yaparken Bu Hatalardan Kaçının

Nemlendirici Sürmeden Önce Cildini Temizle

Nemlendirici kullanmadan önce cildini mutlaka temizlenmiş olman gerekiyor. Çünkü temiz cilde uygulanan nemlendirici, görevini ancak bu şekilde istendiği gibi yerine getirebiliyor. Bunun aksine yeterince temiz olmayan cilde uygulanan nemlendirici, dokular tarafından yeterince emilemiyor. Üstelik gözenekler tıkalıyken ve cilt tam anlamıyla temiz değilken nemlendirici kullanılması durumunda ciltteki geniş gözenek görünümünde artış gözlemlenebiliyor.

Bunun önüne geçmek için günlük temizleme adımlarını oluşturan arındırma ve tonikleme işleminin mutlaka düzenli bir şekilde uygulanması önem taşıyor. Ayrıca ciltte biriken kalıntı ve yüzey hücrelerini gidermek için haftada iki ila üç kez peeling kullanılması da gerekiyor.

Sürdüğün Nemlendirici Miktarına Dikkat Etmelisin

Cilt nem oranını artırarak en iyi verimi almak için nemlendiricini asla çok fazla miktarda kullanmaman gerekiyor. Aksi takdirde nemlendirici cilt tarafından emilemiyor ve yağlı bir cilt görünümü ortaya çıkabiliyor. Bunun yanı sıra çok fazla miktarda nemlendirici uygulamak, ciltte geniş gözenek ve aşırı parlama gibi problemlerin baş göstermesine de neden olabiliyor.

Aynı zamanda nemlendiricini ihtiyaç duyduğun miktardan az uygulamak da ciltteki nem oranının artırılması noktasında yetersiz kalabiliyor. Bu sebeple cildinin ihtiyaç duyduğu doğru miktarı farklı uygulamalarla deneyimlemen ve nemlendiricini ona göre uygulaman gerekiyor.

Sabah Akşam Aynı Nemlendiriciyi Kullanmamalısın

Nasıl ki sabah ve akşam rutinin birbirinden farklıysa, kullandığın nemlendiricinin de farklı olması cildinin ihtiyaçlarını doğru şekilde karşılaman adına önem taşıyor. Gündüz daha hafif, cilt tarafından daha kolay emilebilen ve mümkünse SPF içeren nemlendiriciler kullanmak daha uygun olurken; gece kullanımı için ise daha yoğun içeriklere yönelmek gerekiyor.

NURDAN YENİCİ HEDİYE KARTLARI

Sevdiklerinize hoş bir sürpriz yapmak mı istiyorsunuz? Hediye kartları hizmetinizde!

Hediye Kartları